Als ondernemer met een aantal bedrijfsauto´s is het belangrijk dat je de nodige informatie over de verschillende activiteiten rond deze auto’s kunt verzamelen. Niet alleen is het voor je bedrijfsvoering in praktische zin erg belangrijk, maar ook als het gaat over de administratie. Wij nemen in deze blog een aantal voordelen van een automatische rittenregistratie met je door. Lees snel verder en kijk hoe jij ook kunt profiteren. 

Track en trace 

Wanneer je gebruik maakt van een automatische rittenregistratie, dan zit hier ook een track en trace bij, wat het mogelijk maakt om auto’s te volgen. Zo kun je zien welke routes ze rijden en of dit misschien wel de meest efficiënte route is. Daarbij is het ook mogelijk om te zien hoelang een auto op een bepaalde locatie aanwezig is. Dit laatste kan erg handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een discussie met je klant krijgt of een auto wel zolang op de locatie was. Zo kun jij altijd precies de tijd aan geven. Ook in termen van effectief werken is het goed om te zien hoelang een auto op locatie is. Misschien had het werk wel iets vlotter gekund? 

Registratie voor de Belastingdienst 

Het is belangrijk dat je bij de Belastingdienst kunt aangeven dat jij met je 100% zakelijke auto slechts 500 km per jaar privé rijdt. Dit kun je natuurlijk heel gemakkelijk doen door een rittenregistratie die automatisch loopt. Daarbij is het ook zo dat een automatische rittenregistratie ervoor zorgt dat je medewerkers verlost zijn van het rittenregistratieschriftje in het dashboardkastje. Veel bedrijven hanteren dit nog en er worden fouten mee gemaakt. Je kunt wat dit betreft het beste het menselijk handelen uit de keten halen en een computer ervoor in de plaats zetten. Het is natuurlijk erg fijn om zeker te zijn van een goede registratie. Dat scheelt erg veel tijd. Zo heb je meer tijd om aan andere zaken te besteden.

Volg ook de andere blogs op onze site waarin we je graag willen inspireren met handige informatie.

Pin It on Pinterest